Новини

Bosch Aerotwin – най-добрите чистачки

28.01.2010, autocatalog.bg

Moделът Bosch Aerotwin се очерта като ясен победител във всички дисциплини на актуалния тест на стъклочистачки на германския автомобилен клуб ADAC. Aerotwin са единствените стъклочистачки, получили най-висока оценка в изпитанията. Тествани са 10 вида чистачки — всички те "са от популярни и интересни марки-производители" според маркетинговия анализ на организаторите на теста. За тестов автомобил е използван VW Golf IV, като особено внимание в изпитанията е било отделено на качеството на почистване в летни (+20°C) и зимни (-8°C) условия на експлоатация. Освен това, чистачките са тествани в ново състояние, при износване и при изкуствено излагане на слънчева светлина.

Крайната оценка на тестовите специалисти на ADAC е единодушна — моделът Bosch Aerotwin се отличава сред конкуренцията във всички раздели на теста и се представя убедително както при положителни, така и при отрицателни температури. Като цяло модерните безшарнирни стъклочистачки постигат по-добри резултати от чистачките с класическа шарнирна конструкция. Въпреки това, Twin Spoiler - вторият модел стъклочистачки на Бош, взели участие в теста, се представя не само най-добре сред преките си конкуренти с подобна конструкция, но без усилия завоюва трето място в генералното класиране.

Заключението на ADAC: Когато купувате чистачки е добре да инвестирате малко повече в качествен продукт, тъй като в теста висококачествените и малко по-скъпи продукти се представят по-добре от евтините си конкуренти. Водачите би трябвало също да насочат вниманието си към модерните „аерочистачки”, които ще запазят по-високо ниво на качеството при почистване за по-дълъг период от време.

Моделът Bosch Aerotwin се отличава със специално конструирана пластична пружина Evodium, която прилепва идеално чистачката по профила на челното стъкло. По този начин се осигурява еднакъв натиск върху повърхността във всяка точка от стъклото, а оттам и отлични, равномерни резултати в почистването. Аеродинамичният профил на стъклочистачката също допринася за плътния контакт със стъклото дори при движение с висока скорост и снижава нивото на шума.

Вашите коментари

1Billyblugs
27 Август 2017
06:53

wh0cd629059 glucophage generic

Напиши коментар

CAPTCHA Image Презареди снимката