Новини

Група Монбат сподели плановете си за развитие

28.09.2017,

Вертикалната интеграция на бизнеса в групата, съчетанието от непрестанно подобрение на качеството, активни придобивания и стратегически инвестиционен план. Това са основните насоки в развитието на групата Монбат, които споделиха Атанас Бобоков, Главен изпълнителен директор на Монбат АД, и изпълнителният директор Петър Бозаджиев. 

“През следващите пет години очакваме допълнително позитивно развитие на бизнеса на Монбат, което ще дойде от органичен ръст, мащабиране на бизнеса и диверсификация в дивизия Рециклиране и на продуктовата гама към литиево-йонни батерии и системи с висока мощност”, каза Атанас Бобоков, председател на Борда на директорите на Монбат АД. 

Мениджмънтът на икономическата група разказа и какви актуални развития се наблюдават по трите големи инвестиционни проекта през тази година. Тунизийската ASSAD, вертикално интегрирана група за производство на оловно-кисели батерии, оперираща в Северна Африка, е в процес на дю дилиджънс, резултатите от който се очакват в края на месец декември. До края на септември е планирано придобиването на Piombifera Italiana – една от трите най-големи рециклиращи компании в Италия. 

Особен интерес представлява и развитието на двете германски компании, които Монбат придоби през месец юни тази година. GAIA Akkumulatorenwerke GmbH (“Гая”), една от водещите в Германия компании за литиево-йонна технология, и EAS Germany GmbH (“EAS”) бяха обединени отново в  структурата на EAS Batteries GmbH. “Амбициозният план на Монбат е да наложи правилен бизнес модел, за да може да комерсиализира опита, разработките и познанията, съчетани в тези две компании. Залагаме на еднородно производство с ниска комплексност и високо качество. Това означава фокус върху една химия – литиево-железен фосфат (LFP) – и ориентация към батериите и системите с висока мощност. От друга страна планираме множественост на решенията при приложения, сегменти и  клиенти на глобално ниво”, споделя Петър Бозаджиев, изпълнителен директор на Монбат и управител на Monbat Holding GmbH, в чиято структура е интегрирана EAS Batteries GmbH. 

Прогресът през първите 60 дни на EAS Batteries GmbH също е доста сериозен: ревитализиран екип, дефинирана бизнес стратегия и план за развитие на нови продукти, успешно приключени предварителни тестове на ново поколение клетки, подновени преговори с водещи германски индустриални конгломерати и подписан договор с НАСА са сред отчетените активности на дружеството. 

“Вярваме, че правилното управление на инвестициите, добрият екип от професионалисти и постоянното подобрение на всеки един от процесите ще продължи и занапред да гарантира стабилност и устойчив ръст в дългосрочен план. Светът се развива и ние в икономическата група Монбат се стремим да сме винаги с поне една крачка напред”, обобщи Атанас Бобоков.

 

 

Вашите коментари

Напиши коментар

CAPTCHA Image Презареди снимката