Новини

Сунинен ще кара в 8 ралита за М-Спорт в WRC

13.01.2018, Иво Кръстев, снимка М-Спорт Теему Сунинен

Екипът на М-Спорт съобщи, че Теему Сунинен ще бъде третият пилот на тима за 2018 г. и ще кара 3-ата Форд Фиеста в общо 8 състезания през сезона. През миналата година той участва в WRC2, но кара и вв две състезания от WRC - Полша и Финландия, като и в двете завърши в топ 6.

Навигатор през новия сезон ще му бъде Мико Маркула, като двамата ще участват в Швеция, Мексико, Португалия, Италия, Финландия, Турция, Великобритания и Испания редом до Себастиен Ожие и Елфин Еванс.

"Имаме добра възможност да докажем нашия потенциал, каза Сунинен. - Ситуация за мен не е "сега или никога" или нещо такова. Няма нужда да се фокусирам върху позицията ми в шампионата.

Ще се опитаме да вземем максималното от всяко рали. Нямам търпение да се върна зад волана на рали кола от топ-спецификация и целта ми е да уча колкото може повече."

Спортният шеф на тима Малкълм Уилсън заяви, че очаква класирания на подиума от Сунинен, и че не се съмнява във възможностите му. "Той спечели отсечка в първото си състезание, а във второто се бореше за подиум", напомни Уилсън.

Вашите коментари

Напиши коментар

CAPTCHA Image Презареди снимката