Новини

Новото Renault CLIO: Символ на едно ново поколение

30.01.2019, Иво Кръстев, снимка Рено

Renault представя новото CLIO, петото поколение на емблематичния модел, от който са продадени около 15 милиона броя. Лансирано през 1990 г., Clio се превръща в най-продаваният модел на Groupe Renault в световен мащаб.

Clio е любимият автомобил на френското население повече от всеки друг модел и дори се издига до челното място в “B” сегмента в Европа от 2013 г. насам. Забележителното представяне продължава и продажбите на Clio нарастват всяка година от 2012 до 2018 г.

По-модерно и атлетично, новото Renault CLIO черпи от ДНК-то, на което дължи своя почти 30-годишен успех. Моделът надгражда силните страни на всяко от четирите предходни поколения, отваряйки нова и дългоочаквана глава в една славна история.

Както при първото поколение, то „притежава всички качества на велик автомобил“. Подобно на модела, лансиран през 1990 г., новото Renault CLIO съдържа технологии, налични в автомобилите от по-висок клас като Megane и Espace.

От второто поколение моделът е приел изключително високите стандарти по отношение на простор и комфорт. Също като третото поколение автомобилът въвежда нова ера по отношение на усещането за качество. От четвъртото поколение новото Renault CLIO наследява впечатляващ дизайн, вдъхновил цялата гама на Renault и превърнал се в истинска запазена марка.

Проектирано въз основа на принципа „еволюция и революция“, новото Renault CLIO пренаписва правилата с по-зрял дизайн на купето и изцяло обновен интериор. С по-изваяни линии и по-изявена предна част, новото Renault CLIO излъчва повече стабилност и модерен стил като същевременно остава разпознаваемо.

Отвътре, революцията е поразително отличима. Интериорът с изцяло нов дизайн е вдъхновен от по-високите сегменти както по отношение на усещането за качество, така и по отношение на наличните технологии. Тези предимства облагодетелстват пътниците, предлагайки им по-голяма практичност и лесна употреба.

Вашите коментари

Напиши коментар

CAPTCHA Image Презареди снимката